ELŐADÁSAINK

A magyar irodalom kiemelkedő alakjainak különleges, vagy bizonyos esetekben hétköznapi életét jelenítjük meg. Műveiken, róluk és általuk készített írásokon keresztül rajzoljuk fel életpályájukat, mindenki számára emberközelivé téve e kivételes embereket. Műsorainkat bemutattuk már felnőtteknek és diákoknak is, ezért jó szívvel ajánljuk minden korosztály számára, 10 éves kortól.

Zenés történelmi emlékműsoraink kornológiai sorrendben mutatják be az eseményeket. Méltó módon állítanak emléket a március 15-i és az október 23-i forradalmaknak.

Kamaraszínházi, irodalmi előadások

Ifjú szívekben élek

ADY ENDRE 100|2019

60 perces előadás

Szereplők: Stelly Zsófia, Bor László, Pelsőczy László, Lénárt László

Ady Endre a XX. század, de talán a magyar irodalom legnagyobb alakjai közé tartozik. Előadásunkkal e költő-zseni előtt tisztelgünk, akinek 2019. január 27-én volt halálának 100. évfordulója.   A néző betekintést nyerhet a „nyakas magyar kálvinista” üstökös-szerű életpályájának mindennapjaiba. 

Arról, hogy mi a groteszk

ÖRKÉNY ISTVÁN

70 perces előadás

Szereplők: Ferencz Gabi, Széplaky Géza, Lénárt László

Az „Arról, hogy mi a groteszk” című előadásunkban Örkény István szemüvegén át láttatjuk a mögöttünk maradt XX. századot. Annak minden furcsa, vidám és tragikus mozzanatával, amely magyar szempontból meghatározó volt. Örkény István művei és önéletrajzi írásai lesznek segítségünkre. 

Mind-mind Arany, ami…

ARANY JÁNOS

60 perces előadás

Szereplők: Stelly Zsófia/Ferencz Gabi, Bor László, Pelsőczy László, Lénárt László

Az Arany János életét, és munkásságát bemutató előadásunkban a néző betekintést nyerhet a XIX. század e nagy költőjének életébe. Önéletrajza segítségével személyes találkozás illúzióját is átélhetjük. Megelevenednek azok a személyek, akik fontos szerepet játszottak a költő életében.

A betű varázslata

MÓRICZ ZSIGMOND

60 perces előadás

Szereplők: Stelly Zsófia, Bor László, Pelsőczy László, Lénárt László

A Hét krajcár, a Sárarany, a Légy jó mindhalálig írójának élete tárul elénk színpadi környezetben. Megismerkedhetünk életének fontosabb szereplőivel, bepillantást nyerhetünk az írói élet
mindennapjaiba. Tanúi lehetünk a „betű varázslata” megszületésének.

Hallgató világok

RADNÓTI MIKLÓS

60 perces előadás

Szereplők: Pelsőczy Luca, Bor László, Pelsőczy László, Lénárt László

Radnóti Miklós (született: Glatter; egyéb névváltozatai: Radnói, Radnóczi) (Budapest, Lipótváros, 1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.) magyar költő, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője, oklevelet szerzett magyar–francia szakos középiskolai tanár. Jellemző rá a tiszta műfajiságra való törekvés, illetve a hagyományos, kipróbált műfajok felelevenítése.

Zenés emlékműsorok

Március Idusán

1848/49-ES FORRADALOM ÉS
SZABADSÁGHARC

30 perces előadás

Szereplők: Andrádi Zsanett, Házi Anita, Lénárt László

Történelmi összeállítás 30 percben, helyi néptánccsoporttal kiegészülve. Az előadásban hallható dalok: Ha én rózsa  volnék, Egy gondolat bánt engemet, Szabadság, szerelem, A költő visszatér. A dalok között Petőfi visszaemlékezései hallhatók az 1848. március 15. pesti eseményekről.

Egy nép kiáltott

1956-OS FORRADALOM ÉS
SZABADSÁGHARC

30 perces előadás

Szereplők: Andrádi Zsanett, Házi Anita, Ondrik János, Jánosi Ferenc

A dicsőséges október 23-i eseményeket jelenítjük meg kronológiai sorrendben. A kor történelmének szereplői “személyesen” jelennek meg a színpadon. Az előadásban elhangzó művek: Vizsga után, Mennyből az angyal, Bibó István emlékiratai. Hangfelvételről Nagy Imre beszéde.

Kövessen minket!

Kapcsolat

Teatro Társulat, Budapest

Lénárt László, alapító

Tel: +36 30/997-1270

E-mail: teatro.lenart@gmail.com